3 x dip
Ingen weekendgrill uden en lækker dip! Her får du tre skønne slags at vælge imellem.
Pesto med koriander
Tid: ca. 10 min.
2 store potter frisk koriander
50 g parmesanost
2 fed hvidløg
50 g saltmandler eller pinjekerner
1½ dl olivenolie saft af ½ citron
salt og peber
1. Hak koriander. Kom koriander, parmesan, presset hvidløg og mandler i en blender. Kør, mens olien tilsættes gradvist.
2. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
Mayonnaise med kapers
Tid: ca. 10 min.
1 tsk. groft salt
1 tsk. sennep
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1½ dl olivenolie
2 spsk. kapers saft af ½ citron
friskkværnet peber
1. Kom salt og sennep i en skål, og rør det sammen. Tilsæt æggeblommer, og rør sammen.
2. Tilsæt olien dråbevis, mens mayonnaisen piskes enten på en blender eller med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne, mens der piskes. Pisk, indtil der ikke er mere olie.
3. Tilsæt kapers, og smag mayonnaisen til med citronsaft og peber.
Kold bearnaisecreme
Tid: ca. 20 min.
2 skalotteløg
3 spsk. friskhakket estragon
3 spsk. hvidvinseddike
2 dl cremefraiche
2 spsk. mayonnaise salt og peber
1. Hak skalotteløgene fint, og kom dem i en gryde med estragon og eddike. Kog ind, til væsken er fordampet. Tag gryden af varmen, og afkøl essensen.
2. Rør cremefraiche med mayonnaise og bearnaise- essens. Smag cremen til med salt og peber.
Læs også: Sådan laver du: Sennep, remoulade og ketchup