hjemmelavet dip og dressing

4 × god dressing

Find din favorit

4-6

Ingredienser

  • 1. CITRONDRESSING
  • saft af 1 stor citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk fintskåret
  • estragon og
  • citronmelisse
  • salt, peber
  • 2. TOMATSALSA
  • 4 PERSONER
  • 300 g tomater
  • 3 stilke basilikum eller
  • citronmelisse
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk lys balsamico
  • salt, peber
  • 1 knsp chili
  • 1 spsk kapers
  • 3. AUBERGINECREME
  • 6 PERSONER
  • 1 aubergine
  • 250 g tomater
  • 50 g velafdryppede
  • soltørrede tomater
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk citronsaft
  • et par stilke frisk
  • basilikum
  • salt, peber
  • chilipulver
  • 4. ÆRTEHUMMUS
  • 6 PERSONER
  • 100 g friskbælgede
  • ærter
  • 1 dåse afdryppede
  • kikærter
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld
  • persille + en stilk
  • estragon
  • evt. lidt bouillon
  • salt, peber

Sådan gør du:

  1. 1. CITRONDRESSING
  2. Pisk citronsaft og olivenolie med sennep, hvidløg og honning. Smag dressingen til med estragon og citronmelisse samt salt og peber.
  3. 2. TOMATSALSA
  4. Udkern og hak tomaterne og krydderurterne fint. Bland tomater og urter, rør og smag dressingen til med olivenolie, balsamico samt salt, peber, chili og kapers.
  5. 3. AUBERGINECREME
  6. Prik auberginen med en gaff–el. Bag den i ovnen ved 225° varmluft i 30 min. Lad den afkøle, flæk den og skrab kødet ud. Skold og flå tomaterne. Blend auberginekød, tomater samt kapers og citronsaft med basilikum og smag til med salt, peber og chilipulver eller lidt røget spansk paprika.
  7. 4. ÆRTEHUMMUS
  8. Blanchér ærterne i kogende, letsaltet vand i 1 min. Afdryp og blend dem med kikærter, hvidløg, persille og estragon. Tilsæt lidt bouillon til passende konsistens og smag til med salt og peber.