Kagen tåler ingen sammenligning med tankstation-udgaven! Denne lækre citronmåne er både saftig og velsmagende. Mascarponecreme kan selvfølgelig erstattes af en klassisk glasur.
Tid: ca. 20 min. plus bagetid (2 måner a ca. 6 stykker)
2. Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen. Riv skallen af citronerne, og kom i dejen.
3. Fordel dejen i en smurt springform drysset med mel. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
4. Rør mascarpone med flormelis og citronsaft, og fordel cremen på kagen. Halver kagen, så den ligner to halvmåner.
MANDELTÆRTE MED APPELSINSIRUP OG APPELSINIS
Den ultimative dessert for alle appelsin- elskere. Tærten alene uden sirup og is er også ret god, hvis det skal være den nemme udgave!
1. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet. Tilsæt cremefraiche og sukker, og ælt til en ensartet dej. Du kan også komme alle ingredienser i en foodprocessor og røre til en ensartet dej. Pak dejen i film, og lad den hvile 1 time i køleskab.
2. Rist mandlerne på panden. Ryst panden hele tiden, så de tager lidt farve, uden at de bliver brune. Lad dem køle af. Hak mandlerne fint i foodprocessoren, og bland dem med smør, marmelade, cognac og sirup.
3. Tænd ovnen på 175 grader. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Pres den ned i en smurt tærteform. Formen skal være ca. 24 cm i diameter. Fordel fyldet i tærten, og bag den i ca. 30 minutter. Tag tærten ud, og lad den køle af.
4. Kom ingredienserne til glasuren i en skål, og stil den i et vandbad. Lad det smelte, og rør til en ensartet masse. Lad glasuren køle lidt af. Smør den oven på kagen, når den er lunken. Pynt med appelsin fra siruppen, og server med appelsinis eller flødeskum.
VANILJECRÈME BRÛLÉE MED PÆRER
Vil du forkæle dig selv, dine kære eller dine gæster med verdens lækreste dessert, så kast dig over denne skønne vaniljecrème brûlée med pærer.
Tid: ca. 30 min. plus koge- og bagetid samt tid til afkøling (6 pers.)
1. Skær pærerne i halve. Fjern kernehus og skræl. Skær pærerne i små tern.
2. Smelt smørret på en pande, og rist pærerne et par minutter. Drys sukker over, og tag panden af varmen. Pærerne må endelig ikke blive for bløde.
3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom fløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker i en gryde, og lad det simre i ca. 10 min. Afkøl fløden, til den er lunken. Tag vaniljestangen op.
4. Rør æggeblommerne sammen i en skål. Hæld den lune fløde i, mens der piskes.
5. Fordel pærerne i bunden af 6 portionsskåle, der tåler at komme i ovnen. Hæld cremen i skålene.
6. Bag créme brulée i vandbad ved 120 grader i ca. 45 min., til cremen er fast. Tag dem ud, og stil dem i køleskabet et par timer. De skal være helt kolde.
7. Før servering drysses overfladen med et tyndt lag sukker. Karamelliser overfladen med en gasbrænder, eller grill i ovnen et par minutter, til sukkeret smelter.