Hjemmelavet is

Vild med is? Her er 4 nye lækre og sunde(re) varianter

Haps haps - så er det istid. Og her får du 4 lækre opskrifter på sund hjemmelavet is med få kalorier i. Se her, hvordan du laver nem sund is med få ingredienser:

4

Ingredienser

  • 1. Granité a la Mojito (160 kcal)
  • reven skal og saft af 3 lime
  • 5 dl vand
  • 150 g fint økologisk rørsukker
  • 3 kviste kraftig mynte
  • mynte som pynt
  • 2. Appelsin & chilisorbet  (260 kcal)
  • 2 dl vand
  • 200 g økologisk rørsukker
  • tyndskåret skal af 3 økologiske appelsiner
  • 1-2 udkernede, fintsnittede røde chilier
  • saft af 4-5 appelsiner (ca. 4 dl)
  • 1 æggehvide
  • lidt snittet chili som pynt
  • 3. Jordbær & hindbær (170 kcal)
  • 250 g nippede jordbær og hindbær
  • korn af 1 vaniljestang
  • ½ dåse sødet, kondenseret mælk (Nestlé eller Tørsle )
  • ½ liter græsk yoghurt 0,1%
  • hindbær som pynt
  • 4. Kokosgranité med lime (290 kcal)
  • 2,5 dl vand
  • 75 g fint økologisk rørsukker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk reven økologisk limeskal
  • reven limeskal som pynt

Sådan laver du selv hjemmelavet og sund is:

  1. 1. Granité a la Mojito
  2. Kom limeskal, vand, sukker og mynte i en gryde og kog det hele under omrøring. Kog, til sukkeret er opløst og derefter i yderligere 1-2 minutter. Afkøl og bland siruppen med limesaft, sigt og hæld den i en form. Frys granitéen i ca. 1 time. Bryd iskrystallerne med en gaffel, frys igen og gentag processen 2-3 gange. Frys granitéen færdig. Server i glas evt. med lidt rom og pynt med frisk mynte.
  3. Energi pr. person: 160 kcal
  4. 2. Appelsin & chilisorbet
  5. Kog vand, sukker, appelsinskal og chili under omrøring, til sukkeret er opløst og kog derefter yderligere i et minut. Tilsæt appelsinsaft og afkøl og sigt sorbetmassen. Pisk æggehviden til blødt skum. Rør den i sorbetmassen og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem med håndmikseren og fryses færdig. Server sorbeten med frisk chili.
  6. Energi pr. person: 260 kcal
  7. 3. Jordbær & hindbær 
  8. Blend bær og vaniljekorn. Tilsæt kondenseret mælk og blend yderligere. Tilsæt derefter yoghurten i cremen og blend igen. Hæld iscremen i en form og frys den i mindst 4-5 timer. Tag isen ud 15-20 minutter før serveringen og anret den i en skål med lidt friske hindbær.
  9. Energi pr. person: 170 kcal
  10. 4. Kokosgranité med lime
  11. Kog vand og sukker, til sukkeret er opløst. Afkøl og blend eller pisk lagen med de øvrige ingredienser. Hæld ismassen i en flad form og sæt den i fryseren. Skrab godt i isen et par gange med en times mellemrum og frys den yderligere i en time. Hæld isen i en skål, pisk den igennem med håndmikseren og frys den færdig. Server isen med et drys reven limeskal.
  12. Energi pr. person: 290 kcal