Vild med is? Her er 4 nye lækre og sunde(re) varianter
Haps haps - så er det istid. Og her får du 4 lækre opskrifter på sund hjemmelavet is med få kalorier i. Se her, hvordan du laver nem sund is med få ingredienser:
4
Ingredienser
- 1. Granité a la Mojito (160 kcal)
- reven skal og saft af 3 lime
- 5 dl vand
- 150 g fint økologisk rørsukker
- 3 kviste kraftig mynte
- mynte som pynt
- 2. Appelsin & chilisorbet (260 kcal)
- 2 dl vand
- 200 g økologisk rørsukker
- tyndskåret skal af 3 økologiske appelsiner
- 1-2 udkernede, fintsnittede røde chilier
- saft af 4-5 appelsiner (ca. 4 dl)
- 1 æggehvide
- lidt snittet chili som pynt
- 3. Jordbær & hindbær (170 kcal)
- 250 g nippede jordbær og hindbær
- korn af 1 vaniljestang
- ½ dåse sødet, kondenseret mælk (Nestlé eller Tørsle )
- ½ liter græsk yoghurt 0,1%
- hindbær som pynt
- 4. Kokosgranité med lime (290 kcal)
- 2,5 dl vand
- 75 g fint økologisk rørsukker
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk reven økologisk limeskal
- reven limeskal som pynt
Sådan laver du selv hjemmelavet og sund is:
- 1. Granité a la Mojito
- Kom limeskal, vand, sukker og mynte i en gryde og kog det hele under omrøring. Kog, til sukkeret er opløst og derefter i yderligere 1-2 minutter. Afkøl og bland siruppen med limesaft, sigt og hæld den i en form. Frys granitéen i ca. 1 time. Bryd iskrystallerne med en gaffel, frys igen og gentag processen 2-3 gange. Frys granitéen færdig. Server i glas evt. med lidt rom og pynt med frisk mynte.
- Energi pr. person: 160 kcal
- 2. Appelsin & chilisorbet
- Kog vand, sukker, appelsinskal og chili under omrøring, til sukkeret er opløst og kog derefter yderligere i et minut. Tilsæt appelsinsaft og afkøl og sigt sorbetmassen. Pisk æggehviden til blødt skum. Rør den i sorbetmassen og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem med håndmikseren og fryses færdig. Server sorbeten med frisk chili.
- Energi pr. person: 260 kcal
- 3. Jordbær & hindbær
- Blend bær og vaniljekorn. Tilsæt kondenseret mælk og blend yderligere. Tilsæt derefter yoghurten i cremen og blend igen. Hæld iscremen i en form og frys den i mindst 4-5 timer. Tag isen ud 15-20 minutter før serveringen og anret den i en skål med lidt friske hindbær.
- Energi pr. person: 170 kcal
- 4. Kokosgranité med lime
- Kog vand og sukker, til sukkeret er opløst. Afkøl og blend eller pisk lagen med de øvrige ingredienser. Hæld ismassen i en flad form og sæt den i fryseren. Skrab godt i isen et par gange med en times mellemrum og frys den yderligere i en time. Hæld isen i en skål, pisk den igennem med håndmikseren og frys den færdig. Server isen med et drys reven limeskal.
- Energi pr. person: 290 kcal