5 små kyllinge-galettes
Dejlige mini-tærter, der er en ekstra lækker bonus i madpakken næste dag.
4
Total:40 minutter
Ingredienser
- Tærtebund:
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- ½ tsk salt
- 2 spsk vand
- Fyld:
- 250 g kyllingebryst, skåret i tern
- 1 spsk olivenolie
- 3 spsk god pesto
- ca. 15 cherrytomater, halverede
- salt og peber
- 75 g parmesan, revet
Sådan laver du galettes:
- Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød.
- Form dejen til en kugle, læg den på et meldrysset bord og del den i fem lige store stykker. Rul forsigtigt hvert stykke ud til en lille cirkel, og læg tærtebundene på en bageplade med bagepapir – de skal ikke bages endnu.
- Tænd oven på 200 grader. Varm en pande op med en smule olie, og steg kyllingestykkerne i et par minutter, indtil de er gyldne. Tilsæt tomater, og steg videre i et par minutter ved svag varme – krydr med salt og peber. Tag panden af varmen, og vend pestoen i blandingen. Kom 1-2 spsk af fyldet på hver tærtebund, og top med lidt revet parmesan. Fold kanterne lidt op hele vejen rundt, så fyldet bliver dækket en smule. Bag tærterne i ca. 20 minutter, eller indtil de er gyldne.
- Servér dem lune, gerne toppet med en smule frisk timian og en sprød, grøn salat til.
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ galette med bagte grøntsager og gedeost