Galette med bagte grøntsager og gedeost
En galette er en mere rustik form for tærte, hvor du ikke behøver en tærteform.
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- Tærtebund:
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- ½ tsk salt
- 2 spsk vand
- Fyld:
- ½ squash, skåret i tern
- 1 peberfrugt, skåret i tern
- 15 cherrytomater, halverede
- 1 rødløg, finthakket
- 2 stængler frisk rosmarin
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 100 g fast gedeost, f.eks. Kirks
- Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød.
- Form dejen til en kugle, læg den på et meldrysset bord og rul nu forsigtigt dejen ud til en cirkel med en diameter på ca 28 cm.
- Læg tærtebunden på en bageplade med bagepapir – den skal ikke i ovnen endnu.
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom squash, peberfrugt, tomater, løg, rosmarin, olie, salt og peber i en bradepande, og bag det i ca. 15 minutter. Tag ud og køl fyldet en smule af, inden du lægger den i midten af tærtebunden. Smuldr gedeosten over, og fold kanterne lidt op hele vejen rundt, så fyldet bliver dækket en smule.
- Bag tærten bages i ca. 30 minutter, og server den lun – gerne med en sprød, grøn salat til.
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter