Æble-smuldrekage

Æble-smuldrekage

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 25 min.
  • Bagetid:
  • 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4-6 personer)
  • Smuldredej:
  • 150 g mel
  • 1 knsp salt
  • 75 g farin
  • 100 g smør
  • Fyld:
  • 6 æbler (skrællede både)
  • 50 g farin
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • Tilbehør:
  • flødeskum eller is

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland mel, salt og farin og smuldr det kolde smør i.
  3. Vend æbler sammen med farin, mel og krydderier og bred et ud i et smurt ovnfast fad.
  4. Fordél dejen over frugten og sæt fadet i ovnen, til æblerne er møre og overfladen gyldenbrun –ca. 45 min.
  5. Servér desserten varm, lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis.