Æble-smuldrekage
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 25 min.
- Bagetid:
- 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4-6 personer)
- Smuldredej:
- 150 g mel
- 1 knsp salt
- 75 g farin
- 100 g smør
- Fyld:
- 6 æbler (skrællede både)
- 50 g farin
- 1 spsk mel
- 1 tsk stødt kanel
- ¼ tsk stødt ingefær
- Tilbehør:
- flødeskum eller is
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Bland mel, salt og farin og smuldr det kolde smør i.
- Vend æbler sammen med farin, mel og krydderier og bred et ud i et smurt ovnfast fad.
- Fordél dejen over frugten og sæt fadet i ovnen, til æblerne er møre og overfladen gyldenbrun –ca. 45 min.
- Servér desserten varm, lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis.