Æbleboller med sesamfrø

Søde og saftige æbleboller med sesamfrø

Æbleboller med sesamfrø har en dejlig saftig krumme. Se her, hvordan du bager hjemmebagte boller med revet æble i dejen...

15 stk.

Ingredienser

  • Æbleboller med sesamfrø
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 75 g revet æble
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 tsk. salt
  • 300 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling og
  • 3-4 spsk. sesamfrø

Sådan bager du æbleboller

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen ca. 10 min. Brug gerne en køkkenmaskine.
  2. Lad dejen hæve et lunt sted tildækket ca. en time.
  3. Form 15 aflange boller af dejen. Lad dem efterhæve ca. 20 min. 3. Pensl med sammenpisket æg, drys sesamfrø over.
  4. Bag bollerne 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.