Æblechips med kanel
Knasende sprøde æblechips med kanel og vanilje er en lækker snack, der også er et hit i salaten eller på skyren om morgenen.
Er du så heldig at have et eller flere æbletræer i haven, kender du sikkert udfordringen med at få brugt de skønne frugter. Indtil videre er min kreativitet stoppet ved æblemos og æblemost (takket være min mands juicer), men nu har jeg udvidet mit æble-repertoire med disse æblechips.
Prøv også min opskrift på æblepizza -TRYK HER
De tager få øjeblikke at tilberede, men kræver til gengæld lang tid i ovnen. Heldigvis er de ventetiden værd, og med et lille drys kanel på toppen er det lige før, julestemningen kommer snigende.
Ca. 25 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 3 timer
2 æbler
½ vaniljestang
100 g rørsukker
2 dl vand
½ dl æblecidereddike
¼ tsk. fint salt
½ tsk. stødt kanel
1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
2. Kom vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker, vand, eddike og salt i en gryde, og giv det et kort opkog. Tag gryden af varmen, og lad det afkøle lidt.
3. Udstik kernehusene på æblerne med en æbleudstikker eller en skarp kniv. Skær æblerne i ca. 2 mm tynde skiver, evt. på en mandolin.
4. Kom æbleskiverne i den lune lage, og lad dem trække i ca. 15 min.
5. Tag æbleskiverne op af lagen, op læg dem på en bageplade med bagepapir i ét lag. Drys med kanel.
6. Bag æblechipsene i ovnen ved 90 grader i 3 timer. Lad dem køle helt af på en bagerist, hvor de bliver sprøde.
Tip: Æblechipsene smager bedst friskbagte, men kan godt holde sig i 2-3 dage i en beholder med tætsluttende låg. Bliver chipsene bløde, skal de blot opvarmes i ovnen igen i 10 min.