Æbleflæsk med pigeoner
Ingredienser
- Arbejdstid:
- ca. 1 time
- Stegetid:
- ca. 1 time (da der steges à ca. 3 omgange)
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 10 personer)
- 1 kg pigeoner (i tynde skiver)
- 1 kg svinebryst (½ cm tykke skiver)
- 8 rødløg (i ringe)
- 8-10 stilke timian (eller ½ tsk tørret)
- Drys: fint salt
- Pynt: lidt persille
- Tilbehør: rugbrød
- Dup kødskiverne tørre med køkkenrulle.
- Varm panden godt op. Læg skiverne på panden og brun dem ca. 1 min. på hver side.
- Skru ned til middel varme, og steg dem sprøde – vend jævnligt.
- Tag flæsket af panden og drys med fint salt.
- Hæld det meste af fedtet af panden. Steg løgene klare i resten af fedtet og tilsæt timianblade til løgene.
- Tilsæt æbler og steg dem møre.
- Læg det stegte flæsk oven på æble-løg-blandingen, drys med salt og pynt med persille.
- Servér rugbrød til.