Æbleflæsk med pigeoner

Æbleflæsk med pigeoner

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • ca. 1 time
  • Stegetid:
  • ca. 1 time (da der steges à ca. 3 omgange)
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 10 personer)
  • 1 kg pigeoner (i tynde skiver)
  • 1 kg svinebryst (½ cm tykke skiver)
  • 8 rødløg (i ringe)
  • 8-10 stilke timian (eller ½ tsk tørret)
  • Drys: fint salt
  • Pynt: lidt persille
  • Tilbehør: rugbrød

  1. Dup kødskiverne tørre med køkkenrulle.
  2. Varm panden godt op. Læg skiverne på panden og brun dem ca. 1 min. på hver side.
  3. Skru ned til middel varme, og steg dem sprøde – vend jævnligt.
  4. Tag flæsket af panden og drys med fint salt. 
  5. Hæld det meste af fedtet af panden. Steg løgene klare i resten af fedtet og tilsæt timianblade til løgene.
  6. Tilsæt æbler og steg dem møre.
  7. Læg det stegte flæsk oven på æble-løg-blandingen, drys med salt og pynt med persille.
  8. Servér rugbrød til.