Skøn æblekage med nøddecrunch
Kagen er sød, sprød og blød og perfekt til både kaffe eller som dessert.
5
Total:1 time 15 minutter
Ingredienser
- 190 g sukker
- 190 g hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 3 æg
- 3-4 medium æbler
- Nøddecrunch
- 75 g hasselnødder
- 75 g smør
- 75 g sukker
- ¼ dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan laver du æblekage
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æg og sukker hvide i en skål. Vend mel og bagepulver i. Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i både – du kan sagtens lade skallen sidde.
- Vend æblerne i dejen. Dejen skal næsten bare dække æblerne, men bare rolig – den hæver meget i ovnen. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir.
- Til nøddecrunch hakkes nødderne groft og kommes i en gryde med smør, sukker, mælk og vaniljesukker.
- Smelt det sammen og lad det køle lidt af, inden det hældes over kagen.
- Bag kagen i 50-60 min. Spis den som den er eller med lidt fromage frais eller flødeskum.