Æblemuffin med tranebær & kanel

Æblemuffins

Æblemuffin med tranebær & kanel

12 stk.

Ingredienser

  • 300 g fint fuldkornsmel
  • 125 g fint rørsukker
  • 3 tsk bagepulver
  • ½ tsk flaget havsalt
  • 1 spsk kanel
  • korn af 1 fed vaniljestang eller 1 spsk vaniljepulver
  • 4 spsk honning
  • 1 æg
  • 3 dl minimælk
  • 3/4 dl neutral olie, f.eks. vindruekerneolie
  • Fyld:
  • 1 stort, udkernet, groftrevet æble, f.eks. filippa
  • 100 g tørrede tranebær

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200°. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tag en anden skål og pisk honning, æg, mælk og olie sammen, bland de to ting og tilsæt derefter æble og tranebær. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ca. 25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
  2. 220 kalorier pr. stk.