Æblemuffins med vaniljetopping
Lækre, saftige muffins, som du kan spise med eller uden topping.
Næringsindhold
- Energi pr. person:200 Kcal
10
Ingredienser
- 30 g skummetmælkspulver
- 40 g rugmel
- 60 g Bagesød eller Perfect Fit (fra Isis)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 50 g rapsolie
- 3 æg
- 2 æbler.
- Vaniljetopping:
- 200 g kvark
- 2 dl fløde 38%
- 5 dråber flydende sødemiddel
- ½ tsk vaniljepulver
- evt. lidt citronmelisse til pynt.
Sådan laver du æblemuffins:
- Kom alle de tørre ingredienser i en skål.
- Pisk æggene sammen og rør rapsolie i. Rør det sammen med de tørre ingredienser.
- Skræl æblerne og hak dem groft. Hak hasselnødderne. Vend det med kagen.
- Fordel dejen i 10 muffinsforme og bag dem i ca. 20 min ved 175 grader.
- Vaniljetopping: Pisk fløden stiv. Vend den med kvark og vaniljepulver og evt. flydende sød. Kom en klat vaniljetop på hver muffin, og pynt med lidt citronmelisse.
- 100 kcal pr. muffin uden vaniljetop
- 200 Kcal pr. muffin med vaniljetop
- Prøv også krydderkage med abrikos og hvid chokolade
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/