Opskrift på æblemuffins med vaniljetopping

Æblemuffins med vaniljetopping

Lækre, saftige muffins, som du kan spise med eller uden topping.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    200 Kcal

10

Ingredienser

  • 30 g skummetmælkspulver
  • 40 g rugmel
  • 60 g Bagesød eller Perfect Fit (fra Isis)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 50 g rapsolie
  • 3 æg
  • 2 æbler.
  • Vaniljetopping:
  • 200 g kvark
  • 2 dl fløde 38%
  • 5 dråber flydende sødemiddel
  • ½ tsk vaniljepulver
  • evt. lidt citronmelisse til pynt.

Sådan laver du æblemuffins:

  1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Pisk æggene sammen og rør rapsolie i. Rør det sammen med de tørre ingredienser.
  3. Skræl æblerne og hak dem groft. Hak hasselnødderne. Vend det med kagen.
  4. Fordel dejen i 10 muffinsforme og bag dem i ca. 20 min ved 175 grader.
  5. Vaniljetopping: Pisk fløden stiv. Vend den med kvark og vaniljepulver og evt. flydende sød. Kom en klat vaniljetop på hver muffin, og pynt med lidt citronmelisse.
  6. 100 kcal pr. muffin uden vaniljetop
  7. 200 Kcal pr. muffin med vaniljetop
  8. Prøv også krydderkage med abrikos og hvid chokolade
  9. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/