Æblesalat med spidskål, bacon og sennepsdressing
3
Total:15 minutter
Ingredienser
- ¼-½ spidskål
- 2 æbler, gerne syrlige
- ¼-½ bakke rucola
- 125 g bacon, skåret i skiver
- 1 spsk dijonsennep
- 1½ spsk kold vand
- 1 spsk æbleeddike
- lidt citronsaft, ca ½ spsk
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk persille, grofthakket.
- Tilbehør: brød
Sådan gør du
- Snit spidskålen i tynde strimler og skær æblet i grove tern. Skyl og slyng rucola i en salatslynge eller en sigte.
- Steg bacon sprødt på en pande og skær eller knæk det efterfølgende i mindre stykker.
- Rør sennep sammen med vand, æbleeddike og citronsaft. Hæld olivenolie i lidt af gangen og pisk dressingen godt sammen.
- Bland spidskål sammen med æbler, rucola, sprødstegt bacon, sennepsdressing, persille og krydr med salt og peber.
- Server salaten som et let aftensmåltid eller server salaten som tilbehør til f.eks. ovnstegt kylling med timian og hvidløg.
- Tip: Hvis du har en god portion mandler i huset, så smager ristede mandler rigtig godt i denne salat. Hak mandlerne groft og rist dem på en pande til de bliver gyldne – krydr med salt og brug dem som drys i salaten.