Abrikosmuffins med choko
Svampede, lækre, men uden sukker, så dit blodsukker ikke tager på rutsjetur.
Næringsindhold
- Energi pr. person:150 Kcal
12
Ingredienser
- 80 g tørrede abrikos
- 1 banan
- 50 g cashewnødder
- 4 æg
- 50 g rapsolie eller flydende kærgaarden
- 50 g sukkerfri mørk chokolade eller alm. chokolade 85%
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk vanilje pulver
- 1 tsk bagepulver
- 20 g skummetmælkspulver
- 20 g rugmel
- 1 spsk kakaopulver
- 3 dråber pebermynte olie (kan undlades)
- 6-8 dråber flydende sødemiddel
Sådan laver du muffins
- Kom abrikoserne i en gryde med 2 dl vand og lade dem koge i ca. 5 min. Blend de kogte tørrede abrikoser med resterende kogevand. Brug evt en stavblender eller en minihakker. Mos bananen med en gaffel.
- Blend cashewnødderne til mel i en minihakker eller i en kaffekværn.
- Rør æg og olie sammen. Hak chokoladen fint og tilsæt den og de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen. Fordel dejen i muffins forme.
- Bages i varmluft ovn ved 175 grader i ca 15 min.
- Se også opskrift på Cocktail med hyldeblmst og lime.