Opskrift på abrikosmuffins med choko

Abrikosmuffins med choko

Svampede, lækre, men uden sukker, så dit blodsukker ikke tager på rutsjetur.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    150 Kcal

12

Ingredienser

  • 80 g tørrede abrikos
  • 1 banan
  • 50 g cashewnødder
  • 4 æg
  • 50 g rapsolie eller flydende kærgaarden
  • 50 g sukkerfri mørk chokolade eller alm. chokolade 85%
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vanilje pulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 20 g skummetmælkspulver
  • 20 g rugmel
  • 1 spsk kakaopulver
  • 3 dråber pebermynte olie (kan undlades)
  • 6-8 dråber flydende sødemiddel

Sådan laver du muffins

  1. Kom abrikoserne i en gryde med 2 dl vand og lade dem koge i ca. 5 min. Blend de kogte tørrede abrikoser med resterende kogevand. Brug evt en stavblender eller en minihakker. Mos bananen med en gaffel.
  2. Blend cashewnødderne til mel i en minihakker eller i en kaffekværn.
  3. Rør æg og olie sammen. Hak chokoladen fint og tilsæt den og de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen. Fordel dejen i muffins forme.
  4. Bages i varmluft ovn ved 175 grader i ca 15 min.
  5. Se også opskrift på Cocktail med hyldeblmst og lime.

Tip

Pynt med lidt atwel flordrys eller sukrin melis og frisk citronmelisse eller server en spsk. flødeskum eller sukkerfri vaniljeis til.