Æbletærte med ingefærdej

Æbletærte med ingefærdej

I denne opskrift bliver dejen sprød i kanten og lidt blød og kageagtig i midten. Nyd æbletærten lun med iskold cremefraiche. Tærtebunden kan også bages som ingefærsmåkager – se tippet nederst på siden.

1 tærte

Total:30 minutter

Tærtebund:

  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g smør
  • 150 g farin
  • 1 lille æg
  • 2 spsk. sirup
  • ½ citron (øko)
  • 4-5 æbler (f.eks. ingrid marie eller cox orange)
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 spsk. sukker
  • cremefraiche

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Sigt melet sammen med bagepulver og krydderier, og tilsæt salt.
  2. Pisk smørret luftigt, og pisk farin, æg og sirup i.
  3. Riv citronskallen fint, og rør den i dejen sammen med melblandingen.
  4. Tryk dejen ud i bunden af en tærteform (26-28 cm), men ikke op ad kanten – det er nemmest med lidt mel på fingrene.
  5. Topping: Vask eller skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Læg dem tæt på den rå tærtebund 1½-2 cm fra kanten, så dejen kan hæve op i kanten.
  6. Pensl æblerne med citronsaft, og drys med sukker.
  7. Bag tærten midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min., til dejen er gennembagt.
  8. Server tærten lun eller afkølet med flødeskum eller cremefraiche.

Tip:

Ingefærkager:

  • Form dejen til ca. 20 kugler.
  • Tril dem i sukker eller kanelsukker, og læg dem med god plads på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 10 min.
  • Afkøl på en rist, og opbevar i en kagedåse.