Æbletærte med ingefærdej
I denne opskrift bliver dejen sprød i kanten og lidt blød og kageagtig i midten. Nyd æbletærten lun med iskold cremefraiche. Tærtebunden kan også bages som ingefærsmåkager – se tippet nederst på siden.
1 tærte
Total:30 minutter
Tærtebund:
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. salt
- 100 g smør
- 150 g farin
- 1 lille æg
- 2 spsk. sirup
- ½ citron (øko)
- 4-5 æbler (f.eks. ingrid marie eller cox orange)
- 2 tsk. citronsaft
- 2 spsk. sukker
- cremefraiche
Sådan gør du:
- Tærtebund: Sigt melet sammen med bagepulver og krydderier, og tilsæt salt.
- Pisk smørret luftigt, og pisk farin, æg og sirup i.
- Riv citronskallen fint, og rør den i dejen sammen med melblandingen.
- Tryk dejen ud i bunden af en tærteform (26-28 cm), men ikke op ad kanten – det er nemmest med lidt mel på fingrene.
- Topping: Vask eller skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Læg dem tæt på den rå tærtebund 1½-2 cm fra kanten, så dejen kan hæve op i kanten.
- Pensl æblerne med citronsaft, og drys med sukker.
- Bag tærten midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min., til dejen er gennembagt.
- Server tærten lun eller afkølet med flødeskum eller cremefraiche.