Affogato

Affogato med et tvist af jul og Irish Coffee

Affrogato er en italiensk kaffedessert i verdensklasse, som ovenikøbet er supernem at lave. Her har den fået et tvist af jul og irish coffee. Køb en god vaniljeis, find din bedste whisky frem, og bryg en stærk espresso, så kan du lynhurtigt imponere dine gæster.

4 personer

Total:10 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 400 ml vaniljeis
  • 2 tsk stødt kanel
  • 4 dl nybrygget espresso
  • 1 spsk brun farin
  • 8 cl whisky

Sådan gør du:

  1. Pisk fløden til skum.
  2. Kom vaniljeis i en skål sammen med kanel, og pisk det blødt med en elpisker.
  3. Vend is med flødeskum til en softicelignende konsistens.
  4. Rør espresso med brun farin.
  5. Fordel whisky i 4 glas og top med vaniljesoftice. Hæld den varme espresso over og server.