Æggekage med røget fisk

Æggekage med røget fisk

Æggekage er skøn sommermad på den nemme måde – her serveres æggekagen med røget makrel. Røget sild, ål, laks eller hellefisk kan også bruges.

2-3 personer

Ingredienser

  • Æggekage med røget fisk
  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 12-15 min.
  • 6 æg
  • 1-2 spsk flødeost
  • 1 bdt dild
  • salt og peber
  • 300 g kogte kartofler (tern eller skiver)
  • 100 g grønne ærter
  • 1 spsk olie eller smør
  • 1 røget makrel
  • Tilbehør:
  • groft brød

  1. Pisk æggene godt sammen med flødeost, fintsnittet dild, salt og peber. Vend kartofler og ærter i. Varm en pande med olie eller smør og hæld æggemassen på. Bag æggekagen ved middelvarme ca. 12 min.
  2. Befri den røgede fisk for skind og ben og del den i mindre stykker. Fordél fiskestykkerne over æggekagen og pynt evt. med dild.
  3. Servér straks med groft brød.