Æggekage med spinat og kartofler

Æggekage med spinat og kartofler

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 400 g kartofler (skrællede og i tern)
  • 2 dl vand
  • 1 pakke frossen hel spinat (optøet)
  • 4-5 æg
  • ½ dl fløde
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • brød
  • evt. en god chutney

  1. Steg løgene bløde i engryde med olie. Vend hvidløg og kartofler i og krydr med salt og peber.Tilsæt vand og lad det simre, til kartoflerneer næsten møre – ca. 10 min. Hæld væsken fra og vend spinaten i.
  2. Pisk æggene sammenmed fløde, salt ogpeber og vend kartoffel/spinatblandingen i. Smelt smør på enpande og hæld æggemassenpå.
  3. Steg æggekagen, til den er gennemvarm og gylden – ca. 15 min.Vend den evt. ved hjælp af et grydelåg, så den får skorpe på begge sider, eller sæt panden i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.
  4. Server med groft brød.