Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager med blåbær

Sådan laver du de ekstra tykke pandekager på ægte amerikansk manér.

(8 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Pandekagerne er fryse-egnede
  • Ingredienser:
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • et lille drys salt
  • 1½ dl mælk
  • 25 g smør (smeltet)
  • 1 æg
  • smør til bagning
  • Fyld:
  • 125 g blåbær
  • Tilbehør:
  • flydende mørk sirup og frisk frugt, f.eks. banan og æble

  1. Bland mel med sukker, bagepulver og salt. Rør mælk og smeltet smør i. Rør æg sammen i en skål og rør melblandingen i med et piskeris lidt efter lidt.
  2. Kom en klat smør på en varm pande og sæt 2 spsk dej på panden. Der er plads til 2-3 små pandekager på en almindelig pande.
  3. Drys hver pandekage med blåbær, før den vendes. Steg på den anden side, til pandekagerne er gyldne og faste.
  4. Serveres lune med sirup og frisk frugt. Nyd pandekagerne til kaffe eller te.