Amerikanske pandekager med blåbær
Sådan laver du de ekstra tykke pandekager på ægte amerikansk manér.
(8 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Pandekagerne er fryse-egnede
- Ingredienser:
- 100 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 2 tsk bagepulver
- et lille drys salt
- 1½ dl mælk
- 25 g smør (smeltet)
- 1 æg
- smør til bagning
- Fyld:
- 125 g blåbær
- Tilbehør:
- flydende mørk sirup og frisk frugt, f.eks. banan og æble
- Bland mel med sukker, bagepulver og salt. Rør mælk og smeltet smør i. Rør æg sammen i en skål og rør melblandingen i med et piskeris lidt efter lidt.
- Kom en klat smør på en varm pande og sæt 2 spsk dej på panden. Der er plads til 2-3 små pandekager på en almindelig pande.
- Drys hver pandekage med blåbær, før den vendes. Steg på den anden side, til pandekagerne er gyldne og faste.
- Serveres lune med sirup og frisk frugt. Nyd pandekagerne til kaffe eller te.