Salat

Ananas-gulerodssalat med tunmousse

Her er et fuldt måltid bestående af tunmousse på brød med en krydret, stærk og syrlig salat som tilbehør. Madagascarpeber (kan erstattes af finthakket rød chili eller chiliflager). Til 4 personer.

Ingredienser

  • Mousse:
  • 2 ds tun i olie
  • 1 bæger skummetmælks eller
  • sødmælksrygeost, 175 g
  • ½ tsk hel kommen, kan udelades
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk madagascarpeberkorn + til pynt
  • salt
  • Salat:
  • 50 g spæde spinatblade
  • 500 g moden ananas (eller mangofrugt)
  • 100 g gulerod
  • Dressing:
  • ½ tsk madagascarpeberkorn
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 tsk smagsneutral olie
  • salt
  • 8 skiver grovbrød til servering

Sådan gør du:

  1. Mousse: Si olien fra tunen og blend den grundigt med rygeost, kommen, presset hvidløg, peberkorn og salt, smag til med salt. Sæt moussen i køleskabet, gerne et par timer.
  2. Salat: Skær skrællen af ananassen og skær den i små terninger, udelad stokken. Skræl og skær gulerødderne i små terninger eller riv dem groft. Skyl og tør spinaten. Bland dressingen.
  3. Ved serveringen: Rist evt. brødet. Anret tunmousse på brødskiverne, gerne i kugler. Bland salat og dressing og smag salaten til med salt, honning og limesaft. Anret salaten portionsvis eller i en skål og giv tunbrødene til.