Andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili

Andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili

Uden fedtkant er andebryst magert og bliver ekstra lækkert med chili og krydderurter.

Andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili til 4-6 personer

Ingredienser

  • 250 g bagekartofler
  • 300 g knoldselleri
  • 1 gulerod
  • ½ løg
  • 2 æg
  • 35 g mel
  • salt og peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stor håndfuld blandede krydderurter: kørvel, purløg og bredbladet persille
  • 3 andebryster
  • 2 spsk appelsinsaft
  • ½ tsk revet appelsinskal
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk soja, gerne tamarind
  • ½-1 tsk finthakket frisk chili eller lidt tørret knust chili
  • lidt salt
  • bladene fra 3 kviste timian.

Sådan laver du andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili

  1. Skræl og riv bagekartofler, knoldselleri, gulerod og løg. Pisk æggene sammen med mel, salt og peber i en skål. Pres væden fra de revne kartofler, og bland dem sammen med rodfrugterne i æggeblandingen. Opvarm en pande med olivenolien, og sæt små skefulde på panden. Steg kartoffelkagerne gyldenbrune og sprøde på begge sider. Opvarm dem i ovnen før servering, og servér dem som tilbehør til andebryst.
  2. Rids fedtet på andebrystet i små tern – undlad at skære ned i kødet. Brun andebrystet på en varm pande med fedtsiden nedad, til det er gyldent og sprødt. Vend kødet, og brun det et par min. på den anden side. Kom andebrystkødet i et ovnfast fad.
  3. Bland appelsinsaft og appelsinskal sammen med honning, soja, chili, salt og timian. Smør krydderblandingen på andekødet, og steg det 15-17 min. i ovnen ved 185 grader. Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække 8-10 min. før udskæring.
  4. Servér andebrystet sammen de sprøde rodfrugt-kartoffelkager og krydderurter, og suppler f.eks. med grønkålssalat eller rødkålssalat.