Andebryst

Andebryst

ANDEBRYST MED KRYDRET COUSCOUS

Skal I sidde i hyggelig tosomhed juleaften, så steg et par andebryster og server couscous med en krydret smag af jul til.

(2 pers.)

1-2 andebryster efter appetit

salt

Krydret couscous:

1 løg

1 spsk. olie

1/4 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. finthakket rød chili

3 dl hønsebouillon

2 spsk. citronsaft

2 spsk. sultanaer (lyse

rosiner) eller alm. rosiner

1 tsk. fintreven appelsinskal af en usprøjtet appelsin

2 dl couscousgryn

salt og peber

4 spsk. pinjekerner

Pynt: Grofthakket persille.

1. Snit andebrystskindet, og krydr kød og skind med salt. Læg andebrysterne på en rist over en bradepande. Stil dem i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. Lad kødet trække i ca. 10 minutter under alufolie, og skær det i tynde skrå skiver.

2. Skær løget i små tern, og svits det i olie i en gryde. Kom spidskommen og chili i, og svits det kort. Tilsæt bouillon, citronsaft, sultanaer og appelsinskal, og kog det sammen i 4-5 minutter.

3. Kom couscousgrynene i, og tag gryden fra varmen. Vend rundt i grynene til de har opsuget væden, og smag til med salt og peber.

4. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over. Pynt retten med hakket persille.