Andebryst
ANDEBRYST MED KRYDRET COUSCOUS
Skal I sidde i hyggelig tosomhed juleaften, så steg et par andebryster og server couscous med en krydret smag af jul til.
(2 pers.)
1-2 andebryster efter appetit
salt
Krydret couscous:
1 løg
1 spsk. olie
1/4 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. finthakket rød chili
3 dl hønsebouillon
2 spsk. citronsaft
2 spsk. sultanaer (lyse
rosiner) eller alm. rosiner
1 tsk. fintreven appelsinskal af en usprøjtet appelsin
2 dl couscousgryn
salt og peber
4 spsk. pinjekerner
Pynt: Grofthakket persille.
1. Snit andebrystskindet, og krydr kød og skind med salt. Læg andebrysterne på en rist over en bradepande. Stil dem i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. Lad kødet trække i ca. 10 minutter under alufolie, og skær det i tynde skrå skiver.
2. Skær løget i små tern, og svits det i olie i en gryde. Kom spidskommen og chili i, og svits det kort. Tilsæt bouillon, citronsaft, sultanaer og appelsinskal, og kog det sammen i 4-5 minutter.
3. Kom couscousgrynene i, og tag gryden fra varmen. Vend rundt i grynene til de har opsuget væden, og smag til med salt og peber.
4. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over. Pynt retten med hakket persille.