Antiinflammatorisk kost: Tomattærte med blomkålssalat

Antiinflammatorisk kost: Tomattærte med blomkålssalat

En simpel og dejlig tærte, der her piftes op med en crispy salat.

4 portioner

Ingredienser

  • TÆRTEBUND
  • 250 g fuldkornsmel
  • 125 g smør
  • 1 tsk havsalt
  • 1 æg
  • 3 spsk koldt vand
  •  100 g feta
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt kruspersille
  • 150 g pinjekerner
  • 2 æg
  • 1 porre
  • 8 tomater, gerne San Marzano
  • 1 spsk olivenolie (smørelse til tærtefadet)
  • 1 blomkål
  • 10 radiser
  • 6 stænger bladselleri
  • 5 spsk olivenolie 
  • saft af 1 citron
  • 1/2 tsk havsalt

Tærte:

  1. Bland mel med smør og salt og smuldr det.
  2. Tilsæt æg og vand og arbejd med dejen, til du får den samlet.
  3. Kom dejen i en skål med en tallerken over og stil på køl i min. 30 minutter eller natten over, hvis du tilbereder den aftenen før.
  4. Tag tærtedejen ud af køleskabet. Smør et rundt, ildfast tærtefad med olie og rul dejen ned i, så den også kommer op over kanten.
  5. Smuldr feta i en stor skål. Pil og hak hvidløgsfeddene fint, skyl og hak persillen og kom det hele i skålen.
  6. Tilsæt pinjekerner og æg og rør det hele godt sammen. Kom blandingen oven på tærtedejen.
  7. Rengør porren og tomaterne og skær porren i tynde skiver og tomaterne i halve.
  8. Kom begge dele oven på tærten og bag den i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter.

Blomkålssalat: 

  1. Rens og hak blomkålen i fine, små stykker. 
  2. Skyl radiserne og hak dem fint. 
  3. Rens bladsellerien og skær stængerne i tynde skiver.
  4. Kom det hele i en skål. 
  5. Rør olie, citronsaft og salt sammen i en lille kop. 
  6. Hæld det over salaten og bland forsigtigt. 
  7. Nyd den varme tærte med den friske salat til.