Antiinflammatorisk morgenmad: Powersmoothie & baked beans med sprøde grøntsager

Antiinflammatorisk morgenmad: Powersmoothie & baked beans med sprøde grøntsager

Antiinflammatorisk kost kan gøre dig sundere og give dig et længere liv. Helt kort fortalt går det ud på, at du skal spise fisk, fjerkræ, grønsager, nødder og olier. Her får du to gode bud på en antiinflammatorisk morgenmad: Powersmoothie & baked beans med sprøde grøntsager.

2 personer

Powersmoothie - antiinflammatorisk

  • 2 PERSONER
  • Tilberedningstid: 5 minutter
  • 1 banan
  • 160 g blandede frosne bær, f.eks. jordbær, ribs, blåbær, solbær
  • 40 g frossen eller frisk broccoli
  • 15 g ingefær, skrællet
  • 1 håndfuld valnøddekerner
  • 1 stor kvist rosmarin
  • 3 store kviste mynte
  • 1 stor spsk honning
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk kanelpulver
  • 4-5 dl usødet mandelmælk
  • 2 rå æggeblommer
  • 2 PERSONER
  • Tilberedningstid: 15 minutter
  • 200 g kogte hvide bønner
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 lille tsk sød røget paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • ½ dåse hakkede dåsetomater
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 stk honning
  • salt, friskkværnet peber
  • GRØNTSAGER:
  • 2 store håndfulde rå grønsager, f.eks. broccoli og blomkål
  • 1 håndfuld basilikum- og oreganoblade

Powersmoothie 

  1. Skyl og slyng krydderurterne, og skræl ingefæren. Brug kun bladene fra rosmarinen og det hele fra mynten.
  2. Riv skallen fra citronen fint, det er kun skallen, der skal bruges, og blend alle ingredienserne til en lækker cremet smoothie.
  3. Rå æggeblommer i smoothie er supersundt, og så mætter smoothien bedre.
  4. Hvis du er meget sulten, kan du tage en håndfuld skrællede gulerødder og/eller broccolistængler med i tasken, så du holder helt til frokost.

Baked beans med sprøde grøntsager

  1. Du kan bruge dåsebønner, men friskkogte bønner smager bedst. Det er nemt at koge bønner. Først sætter du dem i blød i koldt vand i 8-12 timer. Derefter kasserer du vandet, overhælder med friskt koldt vand og koger dem 45-60 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og frys så de bønner, du ikke skal bruge, i fryseposer. Når du skal bruge bønner, overhælder du bare de frosne bønner med kogende vand.
  2. Hvis du bruger dåsebønner, så dræn dem godt for væden i dåsen.
  3. Finthak hvidløg og løg. Skyl og aftør rosmarinen, og hak bladene fint. Tilsæt hvidløg, paprika, løg og rosmarin, og svits yderligere et par minutter for lav varme. Pas på, det ikke brænder på.
  4. Tilsæt bønner og tomatpuré og efter et minuts tid tomaterne. Lad det småsimre i 4-5 minutter.
  5. Tilsæt en smule koldt vand, hvis saucen bliver for tyk.
  6. Smag til med eddike, sennep, honning, salt og peber.
  7. Skyl grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker. Servér bønner med grøntsager og krydderurter.