Appelsin-ispinde

Appelsin-ispinde

Ispinde for voksne - appelsin med frisk pift af ingefær.

Ingredienser

  • Til ca. 6-8 isforme.
  • 2½ dl vand
  • 2½ dl rørsukker
  • saften af ½ citron
  • 1 moden mango skåret i små stykker
  • 5 dl appelsinsaft
  • ½ tsk revet ingefær
  • 75 g mørk chokolade.

Sådan gør du:

  1. Kom sukker og vand i en gryde og giv det et opkog, til sukkeret er smeltet. Tag sukkerlagen af varmen og køl den af. Blend sukkerlagen med citronsaft, mango, appelsinsaft og ingefær. Hæld isen i forme, stik ispinde i og sæt i fryseren 4-5 timer.
  2. Hak chokoladen og smelt det i en skål over vandbad.
  3. Dyp isformen i varmt vand, så isene løsner sig. Dyp appelsin-ispindene i smeltet chokolade og server straks. Eller læg dem i fryseren på en bakke med bagepapir, hvis de først skal spises senere.
  4. Få mere inspiration til lækker mad og desserter på ALTfordamerne.dk/opskrifter og Gastro.dk

TIP

Isforme fås f.eks. i Ikea til 15 kr. for form til 6 is.

PRØV OGSÅ: Hindbæris