Appelsinbraiseret kalkunbryst
Ved at give appelsinskiverne et opkog i koldt vand ad 3 omgange, trækkes bitterstofferne ud, så hele appelsinen kan spises.
3-4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stegetid: 45 min.
- 2 økologiske appelsiner
- 1 stilk frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
- 1 kalkunbryst (750 g)
- salt og peber
- smør eller olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 2 dl hønsebouillon
- majsstivelse eller sovsejævner
- 1-2 tsk. dijonsennep
- 1-2 tsk. farin
- Vask appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en gryde, dæk med koldt vand og giv dem et opkog. Hæld vandet fra, hæld nyt vand på og gentag i alt 3 gange. Dryp appelsinskiverne af på køkkenrulle.
- Skyl rosmarinen, træk nålene af og hak dem fint. Pil hvidløgsfeddet og hak det fint.
- Gnid kødet med salt, peber, rosmarin og hvidløg og bind evt. snor omkring stegen. Brun den på alle sider i en stegegryde med smør eller olie. Tilsæt appelsinskiver, vin og bouillon og lad kødet simre under låg i 20-25 min.
- Tag kødet og appelsinskiverne op og hold det varmt. Jævn sovsen med majsstivelse eller sovsejævner og smag til med sennep, farin, salt og peber. Si den over i en skål.
- Skær kødet i skiver og servér med appelsinskiver og f.eks. små smørristede kartofler samt spinat, bønner eller broccoli.