Appelsinkage med tranebær
Julens kager er fyldt med røde bær, både de friske og de tørrede varianter. Brug løs af de dekorative bær, de giver et dejligt "julet" udtryk. Denne fine appelsinkage smager af jul og ser virkelig fin ud.
1 kage til ca. 12 personer
Total:1 time 35 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Kage:
- 2 appelsiner (øko)
- 3 æg
- 250 g græsk yoghurt
- 1½ dl koldpresset olie (solsikke eller raps)
- 350 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 300 g sukker
- ¼ tsk. salt
- 250 g tranebær (friske eller frosne)
Creme:
- 125 g flødeost
- 100 g blødt smør
- 250 g flormelis
- ½ appelsin (øko)
Pynt:
- 1+1 dl sukker
- 1 dl vand
- 150 g tranebær (friske eller frosne)
Sådan gør du:
- Kage: Skyl og tør appelsinerne, og riv skallen fint. Skær den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugtkødet i mindre stykker. Fjern evt. kerner i appelsinstykkerne, og blend frugtkødet til mos.
- Pisk appelsinmos og appelsinskal let sammen med æg, yoghurt og olie.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt sukker og salt. Rør det i dejen.
- Bland tranebær med mel, og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i 2 smurte forme (22-24 cm), og bag kagerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-35 min. Tjek med et træspyd, at kagerne er gennembagte, og lad dem stå i formene i 5 min., før de vendes ud på en rist til afkøling.
- Creme: Pisk flødeost og smør sammen til det er cremet og uden klumper. Pisk sigtet flormelis i, og tilsæt fintrevet appelsinskal.
- Smør de afkølede kager med cremen, og læg dem sammen.
- Pynt: Kog 1 dl sukker og vand til en lage, tag gryden af varmen. og lad det køle af i 3-5 min. Vend tranebærrene i sukkerlagen, og lad dem trække i 1 times tid, eller til næste dag i køleskab. Sig lagen fra bærrene, og lad dem tørre i mindst 15 min. Ryst dem i sukker, bred dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem tørre i 1 time. Brug dem til at pynte kagen med.