Appelsinmarinerede gulerødder
Hvad du spiser, har stor betydning for din sundhed. I kogebogen „Det gode helbred” finder du masser af opskrifter, der gør dig sundere og stærkere. Du kan prøvesmage en ret lige her.
Ingredienser
- saft og fintrevet skal af 2 ubehandlede appelsiner
- saft af ½ citron
- koldpresset rapsolie (mængde, se nedenfor)
- 6 store gulerødder
- ½ dl udblødte boghvedekerner
- 2 dl smagsneutral olie til fritering, f.eks. vindruekerneolie
- 2 kviste frisk estragon
- salt
Sådan gør du:
- Kom appelsinsaft, revet appelsinskal og citronsaft i en lille gryde og kog det ind til halvdelen. Lad det køle lidt af. Rør olien i den indkogte citrussaft i en tynd stråle, så det hele samler sig. Mængden af olie skal være halvt så meget olie som citronsaft, men det er en god ide at smage sig frem.
- Skræl gulerødderne og skær dem på et mandolinjern i 1 mm tykke strimler. Skyl de udblødte boghvedekerner grundigt og tør dem så godt som muligt på et rent viskestykke. Friter dem i en lille gryde ved omkring 160 grader, til de har fået en flot gylden farve. Det tager bare 1 lille minut, så hold godt øje med dem. Tag dem op af olien med en hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Pil bladene af estragonen, skyl og hak dem fint. Vend lige før servering det hele sammen og smag til med salt og eventuelt lidt mere citronsaft. Gem nogle boghvedekerner til at drysse ud over salaten.