Appelsinmarmelade med ingefær
Hvis du ikke er så glad for den karakteristiske smag af ingefær, kan det udelades og evt. erstattes med en flækket vaniljestang.
(ca. 4 glas)
8 små appelsiner, ikke overflade-behandlede
2 citroner, ikke overfladebehandlede
1 l kogende vand
1Ω kg rørsukker
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 tsk. citronsyre
1. Skyl appelsiner og citroner, og skær dem hver i 8 både. Skær bådene i tynde skiver, og læg dem i en gryde. Hæld det kogende vand over, og lad dem trække under låg et par timer. Kog herefter appelsin- og citronstykkerne i 30 min. under låg, og lad dem trække til næste dag.
2. Kog op med sukker og ingefær, lad det simre uden låg i en time, og tag gryden fra varmen. Rør citronsyren ud i lidt koldt vand, og rør det i marmeladen. Hæld marmeladen på skoldede atamonskyllede glas, og opbevar dem koldt.