Appelsinmarmelade med ingefær

Appelsinmarmelade med ingefær

Hvis du ikke er så glad for den karakteristiske smag af ingefær, kan det udelades og evt. erstattes med en flækket vaniljestang.


(ca. 4 glas)

8 små appelsiner, ikke overflade-behandlede

2 citroner, ikke overfladebehandlede

1 l kogende vand

1Ω kg rørsukker

1 spsk. fintrevet frisk ingefær

1 tsk. citronsyre

1. Skyl appelsiner og citroner, og skær dem hver i 8 både. Skær bådene i tynde skiver, og læg dem i en gryde. Hæld det kogende vand over, og lad dem trække under låg et par timer. Kog herefter appelsin- og citronstykkerne i 30 min. under låg, og lad dem trække til næste dag.

2. Kog op med sukker og ingefær, lad det simre uden låg i en time, og tag gryden fra varmen. Rør citronsyren ud i lidt koldt vand, og rør det i marmeladen. Hæld marmeladen på skoldede atamonskyllede glas, og opbevar dem koldt.