Marmorkage med appelsin
Prøv vores marmorkage med både marcipan og appelsin. For mormors klassiker holder altså endnu - og i denne opskrift giver appelsinen et lækkert tvist.
1 kage, ca. 16 skiver
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 tsk reven usprøjtet appelsinskal
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- ¾ tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 100 g marcipan
- 4 spsk kakao
- Rør smør, sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen.
- Rør et æg i ad gangen.
- Rør hvedemel blandet med bagepulver i.
- Riv marcipanen på et råkostjern, og rør den med mælken. Rør blandingen i dejen.
- Tag 1/3 af dejen over i en anden skål. Sigt kakaopulver i den portion, og rør det sammen.
- Fordel den lyse dej i en smurt brødform på ca. 1 ½ l, eller en brødform foret med bagepapir.
- Hæld kakaodejen ned i kagen, og rør lidt rundt, uden at de to deje blander sig helt.
- Bag kagen ca. 50-60 minutter ved 175 grader på nederste ovnribbe. Stik en kødnål eller en knivspid i kagen, er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere.