Appelsinmarmorkage

Marmorkage med appelsin

Prøv vores marmorkage med både marcipan og appelsin. For mormors klassiker holder altså endnu - og i denne opskrift giver appelsinen et lækkert tvist.

1 kage, ca. 16 skiver

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk reven usprøjtet appelsinskal
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • ¾ tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 100 g marcipan
  • 4 spsk kakao

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen.
  2. Rør et æg i ad gangen.
  3. Rør hvedemel blandet med bagepulver i.
  4. Riv marcipanen på et råkostjern, og rør den med mælken. Rør blandingen i dejen.
  5. Tag 1/3 af dejen over i en anden skål. Sigt kakaopulver i den portion, og rør det sammen.
  6. Fordel den lyse dej i en smurt brødform på ca. 1 ½ l, eller en brødform foret med bagepapir.
  7. Hæld kakaodejen ned i kagen, og rør lidt rundt, uden at de to deje blander sig helt.
  8. Bag kagen ca. 50-60 minutter ved 175 grader på nederste ovnribbe. Stik en kødnål eller en knivspid i kagen, er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere.