Appelsinmazarin med nougatkaffe-creme
Find det store arsenal af varme og smagfulde julekrydderier frem, og fremtryl en skøn kage, der smager godt af jul.
6 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 1 usprøjtet appelsin
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt nellike
- ¼ tsk salt
- 2 blade husblas
- 125 g nougat
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk instant kaffepulver
- ½ usprøjtet appelsin
- evt. lidt spiseligt guld
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd en lille brødform (10 x 25 cm) med bagepapir. Riv appelsinskallen fint, og pres al appelsinsaften.
- Kom smør, sukker, groftrevet marcipan og revet appelsinskal i en skål, og pisk det cremet med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Rør hvedemel, kanel, nelliker, salt og appelsinsaft i dejen, til den er ensartet.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 35 minutter, til den er lige akkurat gennembagt. Afkøl kagen på en rist.
Sådan gør du:
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Skær nougaten i små stykker, og læg dem i en skål.
- Opvarm fløde og kaffepulver til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme kaffefløde over nougaten, og lad det stå i ca. 1 minut. Rør i blandingen med et piskeris, til nougaten er smeltet helt ud i fløden. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme nougatfløde.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl, til den er helt kold (mindst 4 timer).
Sådan gør du:
- Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Pisk den kolde nougat-kaffe-creme til luftigt skum med en elpisker, og hæld cremen i en sprøjtepose.
- Dekorér toppen af kagen med cremen i et valgfrit mønster, og pynt med fintrevet appelsinskal og lidt spiseligt guld.