Appelsinsalat med feta og lynsyltede løg

Perfekt til jul: Appelsinsalat med feta og lynsyltede løg

En lækker og sprød salat, som kan serveres til jul, men som også smager ganske godt til sommerens grillretter.

4

Total:40 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 100 g rødkål
  • 3 appelsiner
  • 50 g ristede pekannødder
  • 100 g feta
  • Evt. mynte

Lynsyltede rødløg

  • 1 lille rødløg
  • Saft fra 1 lime
  • ½ dl hvidvins- eller æblecidereddike
  • 1 spsk flydende honning
  • Salt og peber

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk grov sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Start med de lynsyltede løg: Pil rødløget og skær det over. Snit det i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld limesaft, eddike, honning, salt og peber over, og fordel det godt rundt i løgene. Lad dem trække i mindst 30 minutter.
  2. Snit rødkålen i tynde strimler – brug eventuelt et mandolinjern. Fordel kålen på et stort fad. Pil appelsinerne, skær dem i tynde skiver og fordel dem på kålen. Rist pekannødderne på en varm, tør pande, til de er gyldne og begynder at dufte.
  3. Drys nødderne over salaten sammen med rustikke stykker feta.
  4. Pynt med lynsyltede rødløg og eventuelt frisk mynte. Pisk olie, eddike, grov sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing og smag den til. Hæld dressingen over salaten og server med det samme.