Appelsinsalat og lammekrone
Lav en lækker lammekrone og lad appelsinsalaten friske måltidet lidt op.
4 personer
Ingredienser
- 1 kg lammekrone
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. Ras el hanout krydderi
- 1 usprøjtet appelsin
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 200 g rød quinoa
- 2 appelsiner
- 1 agurk
- 125 g babyspinat
- 1 lille bundt mynte
- 200 g feta
- 1 rødløg
- 4 spsk. sorte kalamata oliven
- saften fra 1 citron 4 spsk.
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 gr.
- Rør honning sammen med Ras el hanout. Skyl og riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal og -saft med olivenolie, og rør sammen med krydderier, honning, salt og peber.
- Smør krydderiblanding på kødet. Læg lammekronen på en ba-geplade med bagepapir. Læg de brugte appelsiner ved kødet. Steg kødet i 25 min. Lad kødet trække, mens salaten tilberedes.
- Kog quinoa i 12 min. Hæld vandet fra, og afkøl quinoa under koldt vand. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver.
- Bland kogt quinoa sammen med appelsinskiver. Skyl agurk og babyspinat. Skær agurk i mindre stykker. Bland agurk og babyspinat i salaten.
- Skyl og hak mynte. Drys salaten med mynte, smuldret feta og oliven. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Fordel løgringe over salaten.
- Rør citronsaft sammen med olivenolie, salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Skær lammekronen ud til koteletter, og server til salaten.