Appelsinsalat og lammekrone

Appelsinsalat og lammekrone

Lav en lækker lammekrone og lad appelsinsalaten friske måltidet lidt op.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg lammekrone
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. Ras el hanout krydderi
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 200 g rød quinoa
  • 2 appelsiner
  • 1 agurk
  • 125 g babyspinat
  • 1 lille bundt mynte
  • 200 g feta
  • 1 rødløg
  • 4 spsk. sorte kalamata oliven
  • saften fra 1 citron 4 spsk.
  • olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Rør honning sammen med Ras el hanout. Skyl og riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal og -saft med olivenolie, og rør sammen med krydderier, honning, salt og peber.
  3. Smør krydderiblanding på kødet. Læg lammekronen på en ba-geplade med bagepapir. Læg de brugte appelsiner ved kødet. Steg kødet i 25 min. Lad kødet trække, mens salaten tilberedes.
  4. Kog quinoa i 12 min. Hæld vandet fra, og afkøl quinoa under koldt vand. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver.
  5. Bland kogt quinoa sammen med appelsinskiver. Skyl agurk og babyspinat. Skær agurk i mindre stykker. Bland agurk og babyspinat i salaten.
  6. Skyl og hak mynte. Drys salaten med mynte, smuldret feta og oliven. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Fordel løgringe over salaten.
  7. Rør citronsaft sammen med olivenolie, salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Skær lammekronen ud til koteletter, og server til salaten.