Asiatisk gryde med oksekød og kinakål

Asiatisk gryde med oksekød og kinakål

Denne asiatiske simreret er inspireret af japanske retter lavet i donabe, der er en slags gryde. Den laves med lidt kød og masser af grøntsager.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 20 min.
  • 500 g tynde skiver ­oksetyndsteg
  • 2 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g skalotteløg
  • 3 spsk. sojasovs
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • ½ kinakål
  • 3-4 gulerødder
  • Drys:
  • brøndkarse
  • Tilbehør:
  • ris

  1. Varm en tykbundet gryde op, og hæld olie i. Brun tynde skiver oksekød på begge sider. Tag kødet op.
  2. Steg hvidløg og snittet skalotteløg i olien. Hæld sojasovs og grøntsagsbouillon ved sammen med stykker af kinakål og gulerødder. Lad retten småkoge ca. 5 min. Kom kødet tilbage i gryden, og varm kort igennem. Smag retten til med sojasovs.
  3. Drys med brøndkarse. Servér retten rygende varm med ris.