Asiatisk gryde med oksekød og kinakål
Denne asiatiske simreret er inspireret af japanske retter lavet i donabe, der er en slags gryde. Den laves med lidt kød og masser af grøntsager.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/kogetid: ca. 20 min.
- 500 g tynde skiver oksetyndsteg
- 2 spsk. olie
- 2 fed hvidløg
- 250 g skalotteløg
- 3 spsk. sojasovs
- 2 dl grøntsagsbouillon
- ½ kinakål
- 3-4 gulerødder
- Drys:
- brøndkarse
- Tilbehør:
- ris
- Varm en tykbundet gryde op, og hæld olie i. Brun tynde skiver oksekød på begge sider. Tag kødet op.
- Steg hvidløg og snittet skalotteløg i olien. Hæld sojasovs og grøntsagsbouillon ved sammen med stykker af kinakål og gulerødder. Lad retten småkoge ca. 5 min. Kom kødet tilbage i gryden, og varm kort igennem. Smag retten til med sojasovs.
- Drys med brøndkarse. Servér retten rygende varm med ris.