asiatiske kødboller & nudelsalat

Asiatiske kødboller med nudelsalat

Kødboller på en ny måde serveret med nudelsalat.

4

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 udkernet, finthakket chili
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 1 spsk reven ingefær
  • 2 spsk oystersauce
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 dl grov rasp 
  • salt, peber
  • 1 spsk jordnøddeolie til stegning
  • 2 spsk sød chilisauce
  • Nudelsalat:
  • 125 g brune risnudler
  • 1 agurk
  • 2 gulerødder
  • 1 bdt. koriander
  • limesaft
  • 1 tsk sesamolie

  1. Kom kyllingekødet i en skål, og rør det med alle øvrige ingredienser. Form farsen til 12 valnøddestore kødboller, og steg dem gyldne i 6-7 minutter.
  2. Ryst panden godt undervejs, og vend kødbollerne med lidt ekstra chilisauce, når de er færdige.
  3. Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakningen. Høvl agurk og gulerødder i brede bånd med en grønsagsskræller.
  4. Bland nudler, grønsager og koriander, smag til med limesaft, sesamolie samt salt og peber. Server salaten med kødbollerne.