Asparges med rejer og hollandaisesovs

Asparges med rejer og hollandaisesovs

Arbejdstid: ca. 20 min.Kogetid: 12-15 min.Ikke fryse-egnede

2 personer som frokostret eller let middagsret

Ingredienser

  • 300-400 g hvide asparges
  • 75-100 g fjordrejer (pillede)
  • Hollandaisesovs:
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 2 spsk citronsaft
  • 200 g smør (smeltet)
  • salt og friskkværnet
  • hvid peber
  • Drys:
  • Purløg (klippet)
  • Tilbehør:
  • Citron (både) og nye pillekartofler eller godt hvedebrød

  1. Skræl aspargesene fra hovedet og nedad. Bræk den nederste, træede del af og kog dem i letsaltet vand i 5-8 min. afhængigt af tykkelsen.
  2. Tag aspargesene op med en hulske og lad dem dryppe af på et rent klæde.
  3. Hollandaisesovs:
  4. Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over vandbad.
  5. Hvis man er hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.
  6. Tag gryden fra varmen og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.
  7. Hæld sovsen i en skål og smag til med salt og peber.
  8. Servér de friskkogte asparges med den lune sovs, drys med rejer og purløg og giv citron og kartofler eller brød til.