Asparges og fennikel-salat med sauce vinaigrette

Asparges og fennikel-salat med sauce vinaigrette

En dejlig, let frokostsalat

4

Ingredienser

  • 600 g grønne asparges
  • 1 salathoved – eller 1 bakke spæde salatblade
  • 2 fennikel-knolde
  • Sauce vinaigrette
  • 6 æg
  • 1,5 dl god olivenolie
  • 1 citron, saften herfra
  • Toppene fra fenniklerne eller 1 bundt kørvel, grofthakket
  • 1 rødløg, finthakket
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Begynd med vinaigretten. Kom æggene i en gryde med vand, bring vandet i kog og tag æggene af, efter de har kogt i 6 minutter. Pil og hak dem. Bland alle ingredienser til vinaigretten og smag til med salt og peber.
  2. Skær asparges og fennikel i helt tynde strimler på en mandolin eller med din skarpeste kniv. Anret smukt sammen med salaten på et stort fad, og dryp vinaigretten ud over.