Asparges og fennikel-salat med sauce vinaigrette
En dejlig, let frokostsalat
4
Ingredienser
- 600 g grønne asparges
- 1 salathoved – eller 1 bakke spæde salatblade
- 2 fennikel-knolde
- Sauce vinaigrette
- 6 æg
- 1,5 dl god olivenolie
- 1 citron, saften herfra
- Toppene fra fenniklerne eller 1 bundt kørvel, grofthakket
- 1 rødløg, finthakket
- salt og peber
Sådan gør du:
- Begynd med vinaigretten. Kom æggene i en gryde med vand, bring vandet i kog og tag æggene af, efter de har kogt i 6 minutter. Pil og hak dem. Bland alle ingredienser til vinaigretten og smag til med salt og peber.
- Skær asparges og fennikel i helt tynde strimler på en mandolin eller med din skarpeste kniv. Anret smukt sammen med salaten på et stort fad, og dryp vinaigretten ud over.