Asparges, parmesan og syrlige løg
Hvad du spiser, har stor betydning for din sundhed. I kogebogen „Det gode helbred” finder du masser af opskrifter, der gør dig sundere og stærkere. Du kan prøvesmage en ret lige her.
4
Ingredienser
- 2 bdt. grønne asparges
- 1 stort rødløg
- 3 spsk hvidvinseddike (alternativt: lagereddike eller rødvinseddike)
- 1 lille håndfuld friskhøvlet parmesan
- evt. lidt olivenolie og mørk balsamico
Sådan gør du:
- Skær bunden af aspargesene og del hver asparges i to. Kog aspargesene i letsaltet vand i et par minutter − endelig ikke for meget. Der skal stadig være bid i dem. Pil rødløget, skær det over og snit det på langs i tynde strimler. Kog 2 dl vand op i en lille gryde sammen med eddiken. Når det koger, så tilsæt løgstrimlerne og lad dem koge med i 3 minutter. Når løgene skifter farve til nærmest lyserød, er de færdige. Tag dem op af vandet og lad dem dryppe af.
- Anret aspargesene på et fad og drys med løg og parmesan henover. Afslut med stænk af olivenolie og en mørk balsamico af god kvalitet.