Asparges

Asparges, parmesan og syrlige løg

Hvad du spiser, har stor betydning for din sundhed. I kogebogen „Det gode helbred” finder du masser af opskrifter, der gør dig sundere og stærkere. Du kan prøvesmage en ret lige her.

4

Ingredienser

  • 2 bdt. grønne asparges
  • 1 stort rødløg
  • 3 spsk hvidvinseddike (alternativt: lagereddike eller rødvinseddike)
  • 1 lille håndfuld friskhøvlet parmesan
  • evt. lidt olivenolie og mørk balsamico

Sådan gør du:

  1. Skær bunden af aspargesene og del hver asparges i to. Kog aspargesene i letsaltet vand i et par minutter − endelig ikke for meget. Der skal stadig være bid i dem. Pil rødløget, skær det over og snit det på langs i tynde strimler. Kog 2 dl vand op i en lille gryde sammen med eddiken. Når det koger, så tilsæt løgstrimlerne og lad dem koge med i 3 minutter. Når løgene skifter farve til nærmest lyserød, er de færdige. Tag dem op af vandet og lad dem dryppe af.
  2. Anret aspargesene på et fad og drys med løg og parmesan henover. Afslut med stænk af olivenolie og en mørk balsamico af god kvalitet.