Aspargestærte opskrift med tomatsalat

Aspargestærte med tomatsalat

6

Ingredienser

  • Dej:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g kvark
  • 1 tsk salt
  • 75 g smør
  • lidt kold vand.
  • Fyld:
  • 5 forårsløg
  • 1 bdt asparges
  • 3 kogte æg
  • lidt kørvel
  • 4 æg
  • 2-5 piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g friskrevet parmesan.
  • Tomatsalat:
  • 200 g cherrytomat i halve
  • 10 finthakkede mynteblade
  • 6 skiver parmaskinke.

Aspargestærte

  1. Rør hvedemel med salt, kvark og smør, og saml tærtedejen med koldt vand. Stil den i køleskabet 1 time og rul den ud med en kagerulle. Læg den i en smurt tærteform, 26 cm i diam.
  2. Damp forårsløgene og dryp dem godt af. Flæk aspargesene. Hak de kogte æg.
  3. Læg et lag forårsløg, derefter et lag asparges på tærtedejen, fordel hakket æg over og drys med kørvel.
  4. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld henover. Drys peber over tærten og til sidst parmesan. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 40 minutter.
  5. Læg parmaskinke på en bageplade og bag den i ovnen ved 180 grader i 5 minutter, tag parmaskinken ud, køl og smuldr. Vend med tomater og mynte, smag til med salt og peber.
  6. Servér din aspargestærte med salat til.

TIP

Denne aspargestærte opskrift er også velegnet til brunch.