Aspargestærte med tomatsalat
6
Ingredienser
- Dej:
- 200 g hvedemel
- 100 g kvark
- 1 tsk salt
- 75 g smør
- lidt kold vand.
- Fyld:
- 5 forårsløg
- 1 bdt asparges
- 3 kogte æg
- lidt kørvel
- 4 æg
- 2-5 piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 50 g friskrevet parmesan.
- Tomatsalat:
- 200 g cherrytomat i halve
- 10 finthakkede mynteblade
- 6 skiver parmaskinke.
Aspargestærte
- Rør hvedemel med salt, kvark og smør, og saml tærtedejen med koldt vand. Stil den i køleskabet 1 time og rul den ud med en kagerulle. Læg den i en smurt tærteform, 26 cm i diam.
- Damp forårsløgene og dryp dem godt af. Flæk aspargesene. Hak de kogte æg.
- Læg et lag forårsløg, derefter et lag asparges på tærtedejen, fordel hakket æg over og drys med kørvel.
- Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld henover. Drys peber over tærten og til sidst parmesan. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 40 minutter.
- Læg parmaskinke på en bageplade og bag den i ovnen ved 180 grader i 5 minutter, tag parmaskinken ud, køl og smuldr. Vend med tomater og mynte, smag til med salt og peber.
- Servér din aspargestærte med salat til.