Babytorskebukser på salat
4
Ingredienser
- Torskebusker
- feldsalat og frisésalat
- jomfruolivenolie
- citron
- dampede grønne asparges
- smør til stegning
- salt og peber
- brød til at riste
- aioli.
- Aioli:
- æggeblommer
- olivenolie.
Sådan gør du
- Skær torskebukserne i skiver og steg dem på panden i smør ved fuld varme i få minutter. Lad dem evt. dryppe af på et lag køkkenrulle. Læg dem i et leje af tidens salat, gerne feldsalat og frisésalat, der er dryppet med god jomfruolivenolie og citron. Her er også lagt et lag dampede grønne asparges (skal blot koge 1 minut med salt). Der skal meget salt og peber på. Serveres med knastørt ristet brød (gerne daggammelt brød), som skæres i skiver, smøres med god olivenolie og kommes i ovnen på højeste varmluft. Brødet køler på en rist, inden der smøres et lag aioli på.
- Du kan selv lave aioli af æggeblommer og olivenolie, men du kan også gøre som Gitte og købe en god majonaise, som tilsættes lidt god olie, salt, peber og godt med citron og hvidløg.