Bacontærte (quiche lorraine)
Bacontærte eller quiche lorraine - kald den hvad du vil for den smager himmelsk lige meget hvad...
4 personer
Ingredienser
- Bacontærte (quiche lorraine)
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 200 g bacon i tern
- 4 æg
- 2½ dl piskefløde
- ½ tsk. salt
- peber
- ¼ tsk. revet muskatnød
- evt. 2 tsk. friskhakket timian
- Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Rul dejen ud, og kom den i en smurt tærteform. Pensl med lidt æggehvide fra 1 af æggene. Forbag bunden 10 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe.
- Steg baconternene på en pande, til de er gyldne. Tag dem af panden. Hæld baconfedtet fra.
- Pisk æg, fløde, salt, peber, muskatnød og evt. timian sammen. Fordel bacontern over tærtebunden. Kom æggemassen over. Stil tærten i ovnen ved 180 gr. i ca. 35 min.