Bag en bålkage til sankt hans

Sankt hans: Bag en flot og festlig bålkage

Super fin kage til sankt hans: Har du lyst til at lave lidt sjov sankthansaften, kan du prøve denne kage.

Bålkage til 8-10 personer

Bålkage til sankt hans

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 4 spsk. kakao
  • 1 tsk. hjortetakssalt
  • 1½ dl mælk
  • Chokoladecreme:
  • 6 dl piskefløde
  • 250 g mørk chokolade
  • Desuden:
  • 3 ferskner
  • 250 g jordbær
  • 1 pakke orangestænger
  • 100 g mælkechokolade
  • sort karton
  • 1 bambusspyd
  • tape

Sådan laver du blåkage til sankt hans

  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland hvedemel, kakao og hjortetakssalt, og vend det i dejen sammen med mælken.
  2. Fordel dejen til kagebunden på bagepapir i en bradepande (40 x 32 cm).
  3. Bag bunden ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Tjek med et spid, om bunden er færdigbagt. Hænger der dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Hak chokoladen, og rør den i fløden, så den smelter.
  5. Kom blandingen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt afkølet, gerne natten over. Pisk massen til cremet skum med en håndmikser.
PRØV OGSÅ:Sankt Hans kage

Lækre is-sandwich

issandwich.jpg

Med samme opskrift kan du lave de lækreste is-sandwich. Brug den samme opskrift som til bålkagen og lav i stedet issandwich. Sådan gør du:

  • Fordel chokoladecremen på den ene halvdel af kagebunden.
  • Læg den anden halvdel over.
  • Skær kagen i 8-10 stykker, og pak dem i plastfilm.
  • Kom dem i en fryseegnet plastikpose eller boks, og frys dem mindst 6 timer.