Sankt hans: Bag en flot og festlig bålkage
Super fin kage til sankt hans: Har du lyst til at lave lidt sjov sankthansaften, kan du prøve denne kage.
Bålkage til 8-10 personer
Bålkage til sankt hans
- 3 æg
- 250 g sukker
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 4 spsk. kakao
- 1 tsk. hjortetakssalt
- 1½ dl mælk
- Chokoladecreme:
- 6 dl piskefløde
- 250 g mørk chokolade
- Desuden:
- 3 ferskner
- 250 g jordbær
- 1 pakke orangestænger
- 100 g mælkechokolade
- sort karton
- 1 bambusspyd
- tape
Sådan laver du blåkage til sankt hans
- Pisk æg og sukker til en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland hvedemel, kakao og hjortetakssalt, og vend det i dejen sammen med mælken.
- Fordel dejen til kagebunden på bagepapir i en bradepande (40 x 32 cm).
- Bag bunden ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Tjek med et spid, om bunden er færdigbagt. Hænger der dej på, skal den bage lidt længere.
- Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Hak chokoladen, og rør den i fløden, så den smelter.
- Kom blandingen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt afkølet, gerne natten over. Pisk massen til cremet skum med en håndmikser.
PRØV OGSÅ:Sankt Hans kage
Lækre is-sandwich
Med samme opskrift kan du lave de lækreste is-sandwich. Brug den samme opskrift som til bålkagen og lav i stedet issandwich. Sådan gør du:
- Fordel chokoladecremen på den ene halvdel af kagebunden.
- Læg den anden halvdel over.
- Skær kagen i 8-10 stykker, og pak dem i plastfilm.
- Kom dem i en fryseegnet plastikpose eller boks, og frys dem mindst 6 timer.