Bag med dine rester: 2 lækre kageopskrifter
Det er så ærgerligt at smide godt brød ud, når det er blevet for tørt, eller hælde overmodne bananer og stødte æbler i skraldespanden. Men du kan faktisk sagtens bruge både bananer, æbler og daggammelt brød i lækre kager. Her får du opskrifterne på både banankage og en æblecrumble, der er bagt med rester. Velbekomme!
Banankage med chokolade
10 personer
Ingredienser:
100 g daggammelt hvedebrød, f.eks. ciabattabrød
4 æg
300 g sukker
150 g blødt smør
150 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljesukker
100 g smuttede finthakkede mandler
200 g most banan
Annonse
75 g hakket mørk chokolade eller chokoladechunks
½ dl mælk
4 spsk. citronsaft
Chokoladeglasur:
½ dl vand
75 g hakket mørk chokolade
Ca. 4 dl flormelis
Sådan gør du:
- Smuldr brødet fint, brug gerne en foodprocessor. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk smørret i, til det bliver cremet.
- Vend brødkrumme og hvedemel blandet med bagepulver, vaniljesukker og hakkede mandler i. Rør banan, chokolade, mælk og citronsaft i. Hæld dejen i en stor brødform, foret med bagepapir.
- Bag kagen ved 175 gr. på anden nederste ovnribbe ca. 50 min. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen. Pynt kagen med chokoladeglasur eller sigtet flormelis.
Chokoladeglasur:
- Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Pisk, til den er smeltet.
- Rør flormelis i til en glat glasur.
Annonse
Lun æblecrumble
6 personer
Ingredienser:
Annonse
5-6 æbler
50 g sukker
Korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
Desuden:
150 g smør
150 g daggammelt hvedebrød f.eks. ciabattabrød
3 spsk. hvedemel
50 g mandler
150 g sukker
Tilbehør:
Flødeskum
Sådan gør du:
- Smuldr brødet, brug gerne en foodprocessor.
- Skær æblerne ud i 4 både, og fjern kernehuse, blomster og stilke. Skær æblerne i tyndere både. Fordel æblebådene i et smurt ovnfast fad, eller for et fad med bagepapir. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æblebådene.
- Smuldr smørret i det findelte brød, hvedemel, mellemfint hakkede mandler og sukker, til det er som revet ost. Drys det over æblebådene.
- Bag kagen ved 180 gr. ca. 35-40 min. Server lun med flødeskum til.