Det er så ærgerligt at smide godt brød ud, når det er blevet for tørt, eller hælde overmodne bananer og stødte æbler i skraldespanden. Men du kan faktisk sagtens bruge både bananer, æbler og daggammelt brød i lækre kager. Her får du opskrifterne på både banankage og en æblecrumble, der er bagt med rester. Velbekomme!
Smuldr brødet fint, brug gerne en foodprocessor. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk smørret i, til det bliver cremet.
Vend brødkrumme og hvedemel blandet med bagepulver, vaniljesukker og hakkede mandler i. Rør banan, chokolade, mælk og citronsaft i. Hæld dejen i en stor brødform, foret med bagepapir.
Bag kagen ved 175 gr. på anden nederste ovnribbe ca. 50 min. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen. Pynt kagen med chokoladeglasur eller sigtet flormelis.
Chokoladeglasur:
Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Pisk, til den er smeltet.
Rør flormelis i til en glat glasur.
Annonse
Lun æblecrumble
6 personer
Ingredienser:
Annonse
5-6 æbler
50 g sukker
Korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
Desuden:
150 g smør
150 g daggammelt hvedebrød f.eks. ciabattabrød
3 spsk. hvedemel
50 g mandler
150 g sukker
Tilbehør:
Flødeskum
Sådan gør du:
Smuldr brødet, brug gerne en foodprocessor.
Skær æblerne ud i 4 både, og fjern kernehuse, blomster og stilke. Skær æblerne i tyndere både. Fordel æblebådene i et smurt ovnfast fad, eller for et fad med bagepapir. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æblebådene.
Smuldr smørret i det findelte brød, hvedemel, mellemfint hakkede mandler og sukker, til det er som revet ost. Drys det over æblebådene.
Bag kagen ved 180 gr. ca. 35-40 min. Server lun med flødeskum til.