Bagt citronricotta
En syrlig-sød dessert, som du kan lave andre smagsvarianter, f.eks. appelsin eller passionsfrugt.
Ingredienser
- 75 g ricottaost (max 20+)
- 1 æg
- 25 g Multisød
- reven citronskal (økologisk)
- lidt citronsaft
- vaniljekorn
- 5 g DDV plante 70 til smøring af forme eller lignende fedtstof
- Citronsauce:
- 25 g Multisød
- 1 dl citronsaft
- reven citronskal (økologisk)
- 1 tsk maizenamel
- 1 appelsin.
Sådan laver du citroricotta:
- Rør ricottaosten op med ægget. Tilsæt Multisød, reven citronskal, citronsaft og vaniljekorn. Smør små forme med fedtstoffet og kom ricottamassen i.
- Bag dem i en 200° varm ovn i ca. et kvarter, til ricottaen føles fast, og overfladen er gylden.
- Lav saucen ved at komme Multisød, citronsaft og reven citronskal i en lille gryde og kog det op. Jævn med maizenamelet, der er rørt ud i lidt vand.
- Skær skrællen af appelsinen og skær fileter ud af den.
- Stil den bagte ricotta på en desserttallerken. Anret appelsinfileterne ved siden af og kom den varme citronsauce over. Server straks.