Bagt fiskefilet med fennikel

Bagt fiskefilet med fennikel

Denne bagte fiskefilet smager himmelsk og er hurtig at lave i en travl hverdag.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    35 %
  • Protein:
    55 %
  • Kulhydrat:
    10 %

2 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 4 rødspættefileter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ skive lyst brød
  • ½ dl revet parmesan
  • 1 spsk. blødt smør
  • 1 økologisk citron, i skiver
  • 1 tsk. olivenolie
  • 3 spsk. yoghurt naturel, 0,5 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hakket dild
  • 1 spsk. kapers, hakket
  • Salt og peber
  • 1 fennikel
  • Lidt citronsaft
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 håndfuld dild
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du:

  1. Smør et lille ovnfast fad med smør. Rul fiskefileterne sammen, og læg dem i fadet.
  2. Hak hvidløg og persille fint. Skær skorpen af brødet, og lav krummer af det.
  3. Bland brødkrummer, persille og hvidløg, og top det på fisken. Top med smør, og krydr med salt.
  4. Læg citronskiver ved, og bag fisken ved 180 grader i cirka 10 minutter, eller til fisken er tilberedt.
  5. Dressing: Rør imens yoghurt med lidt dijonsennep, hakket dild, kapers og salt og peber.
  6. Salat: Snit fenniklen i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend den med citronsaft, olivenolie, dild, salt og peber. Servér fisken med dressing, fennikelsalat og godt brød.