Bagt fiskefilet med fennikel
Denne bagte fiskefilet smager himmelsk og er hurtig at lave i en travl hverdag.
Næringsindhold
- Energi pr. person:490 Kcal
- Fedt:35 %
- Protein:55 %
- Kulhydrat:10 %
2 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 4 rødspættefileter
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ skive lyst brød
- ½ dl revet parmesan
- 1 spsk. blødt smør
- 1 økologisk citron, i skiver
- 1 tsk. olivenolie
- 3 spsk. yoghurt naturel, 0,5 %
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hakket dild
- 1 spsk. kapers, hakket
- Salt og peber
- 1 fennikel
- Lidt citronsaft
- 1 tsk. olivenolie
- 1 håndfuld dild
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
- Smør et lille ovnfast fad med smør. Rul fiskefileterne sammen, og læg dem i fadet.
- Hak hvidløg og persille fint. Skær skorpen af brødet, og lav krummer af det.
- Bland brødkrummer, persille og hvidløg, og top det på fisken. Top med smør, og krydr med salt.
- Læg citronskiver ved, og bag fisken ved 180 grader i cirka 10 minutter, eller til fisken er tilberedt.
- Dressing: Rør imens yoghurt med lidt dijonsennep, hakket dild, kapers og salt og peber.
- Salat: Snit fenniklen i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend den med citronsaft, olivenolie, dild, salt og peber. Servér fisken med dressing, fennikelsalat og godt brød.