Hokkaido i ovn: Bagt hokkaido-græskar
Hokkaidogræskarret stammer fra Japan, men dyrkes nu flittigt herhjemme. Den er rigtig god til bagning og i supper, og nem på grund af sin forholdsvis beskedne størrelse. Prøv også at krydre hokkaido med stærke krydderier som chili og ingefær. Her får du en god og nem opskrift på bagt hokkaido-græskar.
4 personer
Total:1 time
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Bagt hokkaido:
- 1 hokkaido græskar
- 1 spsk olivenolie
- salt & peber
- Tilbehør:
- Citron eller cremefraiche
Sådan laver du bagt hokkaido:
- Vask græskarret godt. Flæk det og fjern kernerne.
- Skær græskarret i både eller stykker. Bag dem møre i ca. 40 min. ved 175 grader. Skrællen bliver mør og kan spises.
- Servér med salat, citronsaft eller cremefraiche. Krydr med salt og peber.
Bagt hokkaido med blomkålsris & tamarind
- Halver græskarret, og fjern alle kernerne.Skær det i tynde skiver a 1/2 cm.
- Rør olie sammen med harissa, tamarind, salt og peber, og vend græskarskiverne i blandingen.
- Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne.
- Blomkålsris: Riv blomkålen med den grove side af et rivejern – eller kør på en foodprocessor.
- Hak persillen fint, bland med blomkål og vend med olie. Smag til med salt og peber.
- Fordel den lille salat på et fad, læg græskar henover og drys med ristede græskarkerner.
- TIP Vælg et økologisk græskar, så kan den bagte skal også spises.