Citronbagt laks med fennikel-bede-citrussalat
Laks bagt i ovnen med citroner smager himmelsk. Prøv med denne salat til også. Bedernes fade smag har det så godt med friskheden fra citrusfrugter og rå fennikel. Opskriften her er ekstra nem, fordi du skal bruge samme marinade til fisken som til salaten.
4 personer
Ingredienser
- 350 g gule eller røde beder
- 6 spsk olivenolie
- salt og sort peber
- 1 spsk sød sennep
- 2 tsk revet citronskal
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk hakket dild
- 1 stykke laksefilet, ca. 500 g
- 2 appelsiner
- 1 grapefrugt
- 1 lille fennikel
- Skræl bederne og skær dem i både. Vend dem med 1 spsk olivenolie, og krydr med lidt salt og peber. Bag bederne ved 200 grader i 25 minutter.
- Rør resten af olien sammen med sennep, citronskal- og saft, hakket dild, og krydr med salt og peber. Læg laksen i et ovnfast fad, og pensl den med et par skefulde af marinaden. Gem resten til salaten.
- Bag fisken i 15 minutter ved 200 grader.
- Skær fenniklen i tynde strimler, og skær skindet af appelsiner og grapefrugt. Skær fileterne ud og vend sammen med fennikel og de bagte beder. Hæld resten af marinaden over.