laks

Sund aftensmad: Bagt lakseside med krydderurter

Lækker laks i ovnen med en skøn hjemmelavet kartoffelsalat med pesto til. Du bager hele laksesiden i ovnen med citronskiver, salt, peber og krydderurter. Imens laksen er i ovnen kan du koge kartoflerne, eller pasta og lave en skøn cremet pesto. Er de nye kartofler i sæson, så servér laksen med dem - ellers gør ris, bulgur eller frisk pasta sig også rigtig godt til den lækre laks. Se her, hvordan du laver en hel lakseside i ovnen:

4

Total:45 minutter

Arbeidstid:20 minutter

Ingredienser

  • 800 g lakseside med skind
  • 1 økologisk citron i tynde skiver
  • salt, peber
  • en håndfuld friske krydderurter, f.eks. dild, persille, citrontimian og estragon
  • Kartoffelsalat med pesto:
  • 1 kg små, nye kogte kartofler
  • ½ portion pesto
  • Pesto:
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g friske basilikumblade
  • 25 g pinjekerner
  • 40 g friskreven parmesanost
  • 1/2 dl god olivenolie
  • evt. salt, friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 300 g groft landbrød

Sådan gør du:

  1. Læg laksen på en plade med bagepapir. Læg citronskiver på, og drys salt, peber og krydderurter over. Bag laksen i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
  2. Kom hvidløg, basilikumblade, pinjekerner og ost i en foodprocessor, og blend det til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes, indtil saucen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
  3. Tag halvdelen af pestoen fra, og tilsæt evt. et par skefulde kogende vand, så den bliver mere lind i konsistensen og nemmere at vende med kartoflerne.
  4. Server laksen med kartoffelsalaten og groft landbrød.