Bagt sej
Let og lækker sej med tomat og mynte-gremolata. Kan serveres som både forret og hovedret.
1
Ingredienser
- 5 tomater
- ½ bundt persille
- 1 fed hvidløg
- 150 g sej
- 1 tsk oregano
- Havsalt
- Peber
- 1 tsk olivenolie
- Mynte-gremolata:
- 1 bundt mynte
- 2 fed hvidløg
- Skal og saft af 1 citron
Sådan gør du
- Skær tomaterne i skiver. Smør et ovnfast fad med lidt olie, og læg halvdelen af tomatskiverne i bunden. Hak persille og hvidløg fint, og drys halvdelen over tomaterne.
- Læg fisken oven på tomaterne, og drys med salt og peber. Dæk fisken med resten af tomatskiverne, persilleblanding, lidt oregano samt salt og peber.
- Hæld rigeligt med god olivenolie ved fisken. Varm ovnen op til 230 grader, og bag fisken i 25-30 minutter.
- Lav mynte-gremolataen, mens fisken tilberedes. Hak mynte og hvidløg fint sammen.
- Dryp citronsaft over, og fordel den revne citronskal over. Servér fisken med bagte tomater og mynte-gremolataen.
PRØV OGSÅ: Osso buco med gremolata
PRØV OGSÅ: Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt
PRØV OGSÅ: Ovnbagt fisk med tomater og fennikel